Sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta (klik) poimittua:
Keskeisiä tasa-arvopolitiikan teemoja ovat
- sukupuolinäkökulman valtavirtaistaminen
- työelämän tasa-arvokysymykset
- samapalkkaisuus
- tasa-arvo koulutuksessa
- työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen
- naiset ja päätöksenteko
- naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisy
- miehet ja tasa-arvo.
Ehdottomasti jokainen näistä kohdista on tavoittelemisen arvoinen. Toteutus on vain ongelmallista: millä keinolla esimerkiksi työpaikoilla naissortoa voidaan ehkäistä? Laki kyllä kieltää kaikenlaisen syrjinnän, mutta valvonta on käytännössä mahdotonta. Myöskään naisiin kohdistuvan väkivallan voi ehkäistä viime kädessä vain henkilö, joka nyrkkinsä naista vastaan nostaa. Vihonviimeisen alhainen teko muuten, jos saan kommentoida. Nainen on nimittäin evoluution seurauksena muodostunut lihasmassaltaan miestä vaatimattomammaksi. Tässä tietysti on suuria eroja yksilöiden kesken, ja mustan vyön karatemimmi osaa varmasti hoitaa ristiriitansa fyysisesti myös miesten kanssa, jos tarve vaatii. Nyrkinkohottajalle sukupuolesta riippumatta sanon kuitenkin: älä kohota. Mitä saavutat sillä? Ja jos kohotatkin, teethän sen isompaasi vastaan, mieluiten toverillisessa yhteisymmärryksessä vastustajasi kanssa:)
Takaisin puronvarteen, sanoi lappalainen kullanhuuhtoja lappajärvellä lappapuurolautasen lapattuansa. Tasa-arvo on sotkettu nykypäivänä yhä pahenevassa määrin tasapäistämiseen. Sukupuolten välillä tämä tarkoittaa esimerkiksi lasten sukupuolineutraalia kasvatusta, joka on kauas hakoteiden sivupoluille menemistä. Lapsi nimittäin auttamattomasti on joko tyttö tai poika - biologisesti ottaen. Neutraali kasvatus voi hämmentää syvästi lasta myöhemmällä iällään. Ennemmin tai myöhemmin hän tajuaa ihmiskunnan koostuvan kahdesta sukupuolesta, jotka poikkeavat ja joiden tuleekin poiketa toisistaan. Tätä näkökulmaa lapselle ei ole koskaan tarjottu ja oma paikka maailmassa on epäselvä. Menipä tämä nyt hyvin syväpsykologiseksi, ehkä liiankin. Todistuksessa minulla on tasan yksi psykologian kurssi, joten voi hyvin olla, että ammattipsykologi runnoisi päätelmäni ojanpohjalle.
Tasa-arvo loistavuudessaan ei saa varjostaa erilaisuutta ja sen tuomaa rikkautta. Tähän on ehdottomasti vedettävä raja. On rikkaus, että on valkoisia, värikkäitä, lyhyitä, paksuja, pitkiä, blondeja, professoreja, hoikkia, iloisia, rohkeita, ujoja, ahkeria, järkeviä, hauskoja, kaihoisia, tyrmääviä (ei fyys. merk. kats. ylh.), ponnekkaita, optimisteja, pessimistejä - ja miehiä sekä naisia. Erilaisina, tasa-arvoisina.
Sitä paitsi vastakkaisen sukupuolen puuttuminen tekisi maailmasta septedentkiljoona (10^79) kertaa tylsemmän paikan. Tutkitusti:)
Huhhahhei, huomenna on viimeinen fysiikanlukupäivä. Sitten on kaksi matikkapäivää, ja sitten se alkaa: koulunjälkeinen elämä. Kauan odotettu sateenkaaren päässä siintävä aarre! Metsän takana yllättäen avautuva kukoistava laakso! Leppeä etelätuuli, joka kosteudellaan vilvoittaa koulukirjojen alta raahautuvaa abia! Tätä voisi jatkaa loputtomiin, sillä elämän ovet auki ties minne tahansa, ja se jos mikä on riemastuttavaa.